Video Amoricum voor Jacques van Heijningen

Afbeelding 128

Een Liber Amoricum, oftewel ‘vriendenboek’ is in de moderne betekenis: een bundel voorzien van veelal persoonlijke teksten en illustraties die door vrienden en/of collega’s aan iemand wordt aangeboden ter gelegenheid van een jubileum of afscheid.

In navolging van een Liber Amoricum hebben Hans Wessels en Katja van der Sandt voor Jacques van Heijningen ter gelegenheid van zijn afscheid bij het Rotterdam media Fonds een zogenaamd Video Amoricum geproduceerd.
De latinisten onder u zullen zeggen: het is een Video Amorico, aangezien video een mannelijk woord is en ergo de uitgang niet Amoricum maar Amorico. Wij echter vinden Video Amoricum veel beter klinken dus what the heck met jullie latinisten!

In ieder geval is in deze video een aantal filmers, producenten en politici te zien en horen dat hun waardering uit voor Jacques van Heijningen en de rol die hij de afgelopen 30 jaar gespeeld heeft in het Rotterdamse en Nederlandse filmklimaat. Met onder andere Rutger Hauer, Nanouk Leopold, Carel van Hees, Yvo Opstelten, Chiem van Houweninge sr en jr, Rutger Wolfson, In-Soo Radstake, Victor Vroegindeweij, Roy Dames, Jan Doense, Doreen Boonekamp en Fons Burger.

%d bloggers liken dit: