Documentaire Kralingse Bos

Hier komt heel Rotterdam bij elkaar. De Bbq-ende Kaap Verdier, de Kralingse dames met hun rashonden, Marokaanse geliefden op een bankje, de Turkse snelwandelaarsters, de ontspannende expat, de bezoekende japanner, de eenzamen, de wheelers, de dealers, de junken, de lovers, de natuurminnende stedeling, de ijsverkoper, de bosbewerkers, de loungende student, de verwarde dertiger, de stramme tachtiger.

De plas is onderdeel van de stad, net zoals de stad deel uitmaakt van het bos. Loop eens een rondje. Je staat te kijken hoe vaak de skyline weer tevoorschijn komt. Hoe je het ook bekijkt, de stad IS hier! In silhoutte en in de mensen. Kom , we gaan en rondje lopen….

Misschien kun je het bos wel vergelijken met een schaakbord. Iedereen is bezig met z’n eigen moves. Sporten, flirten, eten, rusten, vrijen, jongleren, spelen, zwemmen. Iedereen probeert zijn eigen plek te vinden. Op de bank, het terras, het gras, tussen de bosjes, het paardenpad, op de plas. Iedereen zit naar elkaar te kijken. Mannen zonder shirts naar vrouwen en vrouwen naar mannen zonder shirts.

Er is geen andere plek in de stad denkbaar, waar alle Rotterdammers naast elkaar gebruik van maken. De multi-culturele plek zonder enig ingrijpen of pushen. Een goede reden voor ons om hier een mooi cinematografisch portret van te maken.

<p><a href=”https://vimeo.com/108905431″>codex kralingse bos 2011-2012-HD</a> from <a href=”https://vimeo.com/user19468824″>vandersandt producties</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

 

%d bloggers liken dit: