De Tapes

Afbeelding 205Gps-soundtours door Afrikaanderbuurt in Rotterdam en de Transvaalbuurt in Den Haag

Met De Tapes hoor je het verhaal van de wijk, het verhaal van haar bewoners, verteld door je persoonlijke gids, Farid Boukakar. Hij is de hoofdpersoon van de audiotour: opgegroeid in de wijk en ‘beroeps observator’. Je loopt rond met een zakcomputer met gps-ontvangst en een koptelefoon. Zo hoor je geluidsfragmenten en zie je beelden die zijn verbonden aan de plek waar je op dat moment bent.
De Tapes nemen je mee naar buurten waar je normaal niet komt. Ze vertellen het verhaal van zwarte magie, liefde, dood, eten, bidden, misdaad, verveling en rituelen. De Tapes geven je een grondig blik in de cultuur van deze volkswijken.
Hootchie Cootchie is gevraagd twee gps-sound tours te ontwikkelen voor achterstandwijken in Den Haag en Rotterdam. Uitgangspunt van de tours zijn twee sociologische onderzoeken. Hootchie Cootchie heeft een verhaalstructuur en productiewijze ontwikkeld om de kennis op een laagdrempelige manier toegankelijk te krijgen. Vandersandt producties heeft meegeschreven aan het scenario en de beeldresearch voor de beelden op de zakcomputers verzorgd.

096_2064_2

Opdrachtgever: Hootchie Cootchie
Redactie/concept: Hootchie Cootchie (Michael Bas, Marcus Vlaar, Hans Wessels) Katja van der Sandt, Dick de Ruijter, Lopende Zaken-  Steven Schuppen
Scenario: Hootchie Cootchie (Michael Bas, Marcus Vlaar, Hans Wessels) Katja van der Sandt

Beeldresearch: Katja van der Sandt
Audio en Soundscore: Hans Wessels (Boogiemen)
Schrijver: Hans Sahar
 / Stemacteur: Mimoun Ouled Radi

 

%d bloggers liken dit: