Codex Kodanski

Afbeelding 67 Afbeelding 66

Codex Kodanski /Een multimediale zwerftocht door Rotterdam

Ontdek via de paranoide geest van Kodanski het onzichtbare Rotterdam dat is verscholen achter de werkelijkheid van alledag. Met een koptelefoon en hightech navigatieapparatuur loop je door het centrum van de stad.
Langzaam bekruipt je een vreemd gevoel: alles wat je hoort heeft te maken met de plek waar jij je op dat moment bevindt! Het is alsof iemand je voortdurend volgt. Wie is deze man die tegen je praat? Is hij een clown, een gevaarlijke gek of een genie? Feiten, fictie, stads-geschiedenis en statistische gegevens vermengen zich tot een spannend verhaal over en door de stad. Afhankelijk van de route die je loopt ontwikkeld zich het verhaal van Kodanski, het verhaal van Rotterdam.
Codex Kodanski is ontwikkeld door Hootchie Cootchie Mediacollectief in het kader van Gezichts-bepalend, publieksprijs van de Provincie Zuid-Holland.

Opdrachtgever : Hootchie Cootchie mediacollectief / Edit & sound: Boogiemen / Scenario               Hootchie Cootchie (Michael Bas,  Marcus Vlaar, Hans Wessels) / Art direction:  Maaike Engels (Urbi et Orbi)/ Video & fotografie: Maaike Engels (Urbi et Orbi) / Archief beeldresearch:  Katja van der Sandt/
Productie: Katja van der Sandt / Programmeur: Reinier Feijen, V2

Audio voorbeelden > http://www.codexkodanski.nl/kodanski.html
Introductiefilm > Let op, we hebben het over high-tech in 2004!! http://www.codexkodanski.nl/_img/CodexMovie.swf

%d bloggers liken dit: